Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Edincik'in eski belediye başkanı Fevzi İpek: Edincik'in, Bandırmanın mahallesi durumuna dönüşmesi üzücü”

Edincik

1994-2009 yılları arasında üç dönem, 15 yıl süreyle Edincik Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Fevzi İpek, Balıkesir'in Büyükşehir olması sonucunda Edincik'in, Bandırmanın bir mahallesi durumuna gelmesine üzülüyorum” dedi.

1994-2009 yılları arasında üç dönem, 15 yıl süreyle Edincik Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Fevzi İpek, “Balıkesir’in Büyükşehir olması sonucunda Edincik’in, Bandırmanın bir mahallesi durumuna gelmesine üzülüyorum” dedi. Edincik’in tarihsel kökeninin Bandırma ve Erdek’ten bile eski olduğuna dikkati çeken İpek, şunları söyledi:
“15 yıllık görev sürem içinde beldeme başta Kapıdağ’dan getirdiğim su olmak üzere pek çok hizmet vermeye çalıştım. Bu suyu getirmek için 1,5 yıl Kapıdağ’a gidip geldim. 15 yıllık görev süremde İller Bankası’ndan 1 lira kredi bile kullanmadım. Her hizmeti, kendi öz kaynaklarımızdan gerçekleştirdik. En küçük bir borcumuz yoktu ve kasamızda her zaman para bulunurdu. Halil Keleşoğlu’ndan devraldığım görevimi başarıyla tamamladığıma inanıyorum. Şimdi, Halil Keleşoğlu ile birlikte hep halkın içinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
32 yıldır da Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin içinde bulunduğunu vurgulayan İpek, Belediye Başkanlığı döneminde unutamadığı bir anıyı da şöyle dile getirdi:
“15 yıllık görev süremi tamamladıktan sonra görevimi, yeni başkana devrettikten sonra belediyenin merdivenlerinden inerken etrafımı birçok kadın vatandaşımız çevirdi. Hepsinin gözleri yaşlıydı. Bana, ‘Bizi bırakıp gidiyorsun. Şimdi bize kim yardım edecek? Biz, ne yapacağız?’ diye hitap edince ben de gözyaşlarımı tutamamıştım.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli